Besplatna dostava za narudžbe iznad 199,99 kn (dostava 25 kn)
×
 

Opći uvjeti i pravila poslovanja

Opći uvjeti poslovanja

Na sve narudžbe i isporuke između Amo dizajn JJ d.o.o. i njezinih kupaca koji kupuju putem internet trgovine www.kaonekad.hr (Kao nekad) primjenjuju se prvenstveno ovdje navedeni Uvjeti poslovanja i korištenja.
Uvjeti poslovanja i korištenja podliježu Zakonu o zaštiti potrošača, zakonu Republike Hrvatske kojim se štite osnovna prava potrošača pri kupnji proizvoda i usluga te Zakonu o obveznim odnosima.

Opći uvjeti kupnje

Ovi uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije proizvoda ponuđenih na našim internet stranicama.

Web stranice kao i ostale usluge Kao nekad online prodaje kao što su kupnja putem Kao nekad online prodaje uz dostavu, mogu se koristiti za vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada na način utvrđen ovim Općim uvjeti i pravilima. Korištenjem Kao nekad online prodaje obvezujete se poštivati ove Opće uvjete i pravila.  

Ovim Općim uvjetima i pravilima utvrđuje se postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na internetskim stranicama www.kaonekad.hr .

Isporučitelji naručene robe su prodajna mjesta Kao nekad.

Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda tvrtke Amo dizajn JJ d.o.o., Kamenarka 11, Zagreb, OIB: 60478542742 (dalje: Kao nekad) posredstvom Kao nekad online prodaje.

Sve cijene izražene su u hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn) i uključuju PDV. Artikli se isporučuju po cijenama važećim na dan naručivanja bez obzira na odabrani datum isporuke.

Kao nekad online zadržava pravo neisporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.

Naručivanje

Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Minimalni iznos internetske narudžbe je 200,00 kn (uključujući PDV).
Isporučitelj tj. Prodavatelj je Amo dizajn JJ d.o.o.  Kupac robe je posjetitelj internetske trgovine koji odabere barem jedan proizvod, stavi ga u košaricu, plati kreditnom karticom, e-bankingom i pošalje narudžbu Prodavatelju ili pošalje narudžbu pa artikl plati pouzećem (gotovinom prilikom dostave). Roba se smatra naručenom u trenutku kada Kupac odabere te potvrdi način plaćanja. Putem internetske trgovine www.kaonekad.hr kupcu je omogućena kupnja svih proizvoda koji se nalaze na stranicama Prodavatelja.

Kupci mogu postati punoljetne osobe s prebivalištem u Republici Hrvatskoj koje prihvaćaju naše uvjete poslovanja, što potvrđuju narudžbom artikala u internetskoj trgovini. Potpuno ili djelomično poslovno nesposobne osobe mogu naručiti artikle samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika.

Zadržavamo pravo na tiskarske pogreške. U slučaju pogrešne cijene ili teksta u internetskoj trgovini mjerodavna je cijena ili informacija koju će priopćiti operater tj. djelatnik Prodavatelja.
Isporuku obavljamo isključivo na području grada Zagreba. Istaknute cijene u internetskoj trgovini vrijede za kupnju putem interneta.

Plaćanje

Naručene proizvode s troškovima dostave Kupac će Prodavatelju platiti pouzećem prilikom dostave robe ili kreditnom karticom na internetskoj stranici prodavatelja preko WSpay Paymet Gateway-a s Diners, Visa, MasterCard ili Maestro karticama. U slučaju da Kupac naruči robu i odbije je primiti, Prodavatelj ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu vlastitih manipulativnih troškova.

Odaberite način plaćanja

  • Plaćanje pouzećem: Iznos računa podmirujete u gotovini prilikom preuzimanja paketa.
  • Plaćanje kreditnim karticama: Diners, Visa, MasterCard, Maestro. Prilikom naručivanja putem interneta potrebno je navesti broj kreditne kartice i datum do kada ista vrijedi. Nakon potvrde narudžbe teretit ćemo karticu iznosom prodajne cijene zadržanih artikala uvećane za iznos troškova otpreme i pakiranja.

 Diners Club InternationalVisaMasterCardMaestroMastercard® Identity Check™Visa Secure

Izjava o korištenju WSPay-a

Kao nekad online koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što potvrđuje i PCI DSS certifikat koji

WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

WSpay - Web Secure Payment Gateway

Dostava / isporuka

Dostavu vršimo vlastitim resursima na području Grada Zagreba. Kupac je dužan prilikom preuzimanja robe provjeriti eventualna oštećenja te odbiti primiti oštećenu pošiljku. Ukoliko zaprimi pošiljku i naknadno uoči oštećenja, ista treba prijaviti unutar 24 sata. Primatelj je obvezan priopćiti točan broj mobilnog telefona radi pravodobnog informiranja o isporuci. Narudžbe za koje je odabrana usluga Dostava dostavljamo vlastitim dostavnim vozilima svaki radni dan od 09:00 do 21:00. Dostava je moguća isti dan od dana narudžbe, a možete rezervirati termin dostave i do 7 dana unaprijed ukoliko postoje slobodni termini. Roba naručena do 12h može biti dostavljena isti radni dan između 16h i 20h, ako postoje slobodni termini dostave. Nakon što narudžba bude spremna za dostavu na vašu adresu poslat ćemo e-mail s brojem pošiljke. Račun za narudžbu dostavljamo zajedno s robom. Subotom, nedjeljom i blagdanima ne dostavljamo robu. Termini za dostavu su svaki radni dan od ponedjeljka do petka u vremenu od 09 do 21h.
Kao nekad online se obvezuje isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama prodavaonice.

Trošak dostave (za naručene proizvode u vrijednosti manjoj od 199,99 kn) dodatno se zaračunava u cijenu, a iznosi 25,00kn – bez ikakvih dodatnih troškova.

Slike proizvoda na Kao nekad online prodaji su ilustrativne prirode te na internetskoj stranici ne mora u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu i sadržaju proizvoda.

Amo dizajn JJ d.o.o. će nastojati na Kao nekad online prodaji objavljivati točne aktualne podatke, ali ne preuzima odgovornost za točnost istih.

Reklamacije, povrati i prigovori

Obratite nam se s povjerenjem i vaš prigovor ćemo riješiti u najkraćem mogućem roku, a uslugu kojom ste nezadovoljni ćemo pokušati unaprijediti i poboljšati na vaše zadovoljstvo.
Kao Kupac imate pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:

  • ukoliko smo Vam isporučili robu koju niste naručili (npr. pogrešan proizvod);
  • ukoliko smo Vam isporučili robu kojoj je već istekao rok trajanja;
  • ukoliko smo Vam isporučili robu s greškom ili oštećenjem koja nisu nastala u transportu.

U slučaju zahtjeva za povratom robe iz opravdanih razloga, dužni ste uputiti pismeni prigovor putem maila na info@kaonekad.hr, putem telefona: 091 665 17 84 ili putem pošte na adresu: Amo dizajn JJ d.o.o., Kamenarka 11, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska.
Na isti način možete nam se obratiti i ukoliko ste nezadovoljni našom uslugom.

Reklamaciju je potrebno izvršiti unutar 24 sata od zaprimanja robe te trebate popuniti reklamacijski obrazac ( link na obrazac).
Kako bi što brže mogli provjeriti narudžbu na koju imate prigovor, molimo da navedete broj narudžbe, broj računa te da navedete opisno na što se prigovor odnosi (npr. u slučaju reklamacije na hranu, molimo da navedete ili fotografirate proizvod (ukoliko se reklamacije može vizualno predočiti) te nam pošaljete lot oznaku i datum minimalne trajnosti („Upotrijebiti do“, „Najbolje upotrijebiti do (kraja)“ datum). Nakon zaprimljenog prigovora, poslat ćemo vam potvrdu da smo isti zaprimili te ćemo vam najkasnije u roku 15 dana odgovoriti na prigovor (15 dana od dana kada smo zaprimili prigovor), sukladno čl. 10. Zakona o zaštiti potrošača.
Ukoliko utvrdimo da je Vaš prigovor opravdan, imate pravo na raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjenu za ispravni proizvod.

Prihvaćamo povrat oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko utvrdimo da je prigovor opravdan te da niste utjecali na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav drugi nedostatak robe. U slučaju opravdanog prigovora, trošak zamjene proizvoda s novim proizvodom u cijelosti snosi Kao nekad online.

Sva roba koju prodajemo se skladišti i dostavlja sukladno deklariranim uvjetima čuvanja, odnosno preporuci proizvođača. Rok trajanja, koji je naveden na originalnoj ambalaži, vrijedi jedino ako se proizvod ispravno skladišti sukladno navedenim uvjetima čuvanja na deklaraciji.

U kojim slučajevima nemate pravo na povrat proizvoda?

Proizvodu je istekao rok trajanja, a isporučili smo Vam ga s važećim rokom trajanja;
Otvoren proizvod valjanog roka trajanja, koji je ispravan i zdravstveno sukladan.

Jednostrani raskid ugovora i zamjena artikala

Temeljem članka 72. Zakona o zaštiti potrošača potrošač ima pravo, ne navodeći za to razloge, jednostrano raskinuti ugovor i to u roku od 14 dana od dana kada ste primili artikle.
Artikle koje Kupac vraća moraju biti neoštećeni.
Proizvodi koje vraćate moraju biti u dobrom stanju, neotvoreni, nekorišteni i u originalnoj ambalaži. Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana, smatra se da niste ispunili svoju obavezu povrata robe te Vam nismo dužni izvršiti povrat uplaćenih sredstava u cijelosti već se može raditi procjena umanjenja vrijednosti proizvoda.
U obliku Informativnog obrasca (korisnici ga mogu pronaći ovdje) o pravu na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji navode se prava i obveze Kupca, kao i prava i obveze Prodavatelja u slučaju ostvarivanja prava korisnika na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji možete pronaći (ovdje).

Izravne troškove povrata robe snosi Kupac (troškovi dostave).
Kod jednostranog raskida ugovora, Kupac se može odlučiti:
- na povrat uplaćenih sredstava, u tom slučaju Kupac dostavlja robu na adresu Prodavatelja o svom trošku, a Prodavatelj mu nakon zaprimljene i provjerene robe, doznačuje sredstva na račun umanjena za troškove dostave ili
-na  zamjenu artikla za drugi artikl. U tom slučaju  Kupac dostavlja robu na adresu Prodavatelja o svom trošku, Prodavatelj mu nakon zaprimanja robe šalje zamijenjeni  artikl i naplaćuje troškove ponovne dostave (ukoliko je iznos ispod 199,00kn ) te eventualnu razliku u cijeni.

Kada nemate pravo na jednostrani raskid ugovora?
Nemate pravo na jednostrani raskid ugovora ako je predmet ugovora lako kvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe (svježa hrana, lako pokvarljiva hrana s mikrobiološkog gledišta i sl.).
Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći u Zakonu o zaštiti potrošača.

Promotivne akcije

Promotivne se akcije ne odnose na postojeće narudžbe i ne mogu se kombinirati s ostalim akcijama i popustima.

Prigovor

Svoje prigovore u smislu članka 10. Zakona o zaštiti potrošača proslijedite na adresu:

Amo dizajn JJ d.o.o. Kamenarka 11. 10.000 Zagreb ili putem elektroničke pošte na: info@kaonekad.hr

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.
Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.
Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
Kao nekad online zadržava pravo u bilo kojem trenutku, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Uvjeta korištenja. Bilo kakva izmjena ili ukidanje uvjeta i pravila korištenja stupit će na snagu trenutkom objave na internet stranicama. Bilo kakvo korištenje ovih internetskih stranica od strane Krajnjeg korisnika nakon takve obavijesti podrazumijevat će se kao prihvaćanje tih promjena.

Rješavanje sporova

Sve što nije regulirano ovim Ugovorom primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima.
Sve sporove iz ovog Ugovora ugovorne strane pokušat će riješiti sporazumno. Svi sporovi ili zahtjevi koji mogu nastati, korištenjem ovih Internetskih stranica, u vezi s ovim uvjetima ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti su suda u Zagrebu.